Physics Electro Magnetic Waves Quiz Njctl Sample Quiz

2812 words - 12 pages

Dynamics Multiple Choice Homework
PSI Physics Name____________________________________
1. In the absence of a net force, a moving object will
A. slow down and eventually stop
B. stop immediately
C. turn right
D. move with constant velocity
E. turn left
2. When a cat sleeps on a table, the net force on it is
A. zero
B. directed upward
C. directed downward
D. directed in the horizontal direction
E. more information is required
3. When the engines on a rocket ship in deep space, far from any other objects, are turned off, it will
A. slow down and eventually stop
B. stop immediately
C. turn right
D. move with constant velocity
E. turn left
4. In order for a rocket ship in deep space, far from any other objects, to move in a straight line with constant speed it must exert a net force that is
A. proportional to its mass
B. proportional to its weight
C. proportional to its velocity
D. zero
E. proportional to its displacement
5. If a book on the dashboard of your car suddenly flies towards you, the forward velocity of the car must have
A. decreased
B. increased
C. changed direction to the right
D. become zero
E. changed direction to the left
6. Which Newton’s law can explain the following statement that we often see on the highway display: “Buckle up –it’s the State Law”?
A. First Newton’s Law
B. Second Newton’s Law
C. Third Newton’s Law
D. Gravitational Law
E. None from the above
7. A spacecraft travels at a constant velocity in empty space far away from any center of gravity. Which of the following about the force applied on the spacecraft is true?
A. The applied force is equal to its weight
B. The applied force is slightly greater than its weight
C. The applied force is slightly less that its weight
D. The applied force must perpendicular to its velocity
E. No applied force is required to maintain a constant velocity
8. A boy rides a bicycle at a constant velocity. Which of the following about the net force is true?
A. There is a net force acting in the velocity direction
B. There is a net force acting opposite to the velocity direction
C. The net force is zero
D. There is a net force acting perpendicularly to the velocity direction
E. None from the above
9. A passenger standing in a moving bus, facing forward suddenly falls forward. This can be an indication which of the following?
A. The bus speeds up
B. The bus slows down
C. The bus doesn’t change its velocity
D. The bus turns to the right
E. The bus turns to the left
10. A passenger standing in a moving bus, facing forward suddenly falls backward. This can be an indication which of the following?
A. The bus speeds up
B. The bus slows down
C. The bus doesn’t change its velocity
D. The bus turns to the right
E. The bus turns to the left
11. A passenger standing in a moving bus, facing forward suddenly falls to the right. This can be an indication which of the following?
A. The bus speeds up
B. The bus slows down
C. The bus doesn’t change its velocity
D. The bus turns to the right
E. The ...

RELATED

Long Physics Notes: Communications And Space: Not All Dot Points Covered In This Assignment

3320 words - 14 pages The World Communicates:1.1 Recall two essential properties that distinguish electromagnetic waves from all other waves.1) Electromagnetic waves do not require a medium to travel through - they can travel through a vacuum. They are caused by electric and magnetic fields oscillating together but perpendicular to each other so that the electromagnetic wave moves in a direction perpendicular to both of the fields [this is caused by accelerating

COMPARE AND CONTRAST AZTEC, MAYAN, INCAN - HISTORU - ESSAY

4842 words - 20 pages penalty for late take-home examinations. There is a 2-point penalty for late book reviews and briefing papers. Examinations: The two take-home examinations will be organized in two sections, with student having ample choice of questions to suit their interest in the course material. Sample questions and answers will be provided on Blackboard. Debate and Debate Briefing Papers There will be two classroom debates for which students will prepare briefing

A challenging year; about my high school life in Myanmar. - florida international university - essay

1047 words - 5 pages Free ” from the professor. His voice was deep and scary like a big wobbly scary thing. He was the physics professor and also the headmaster. He was talking about velocity. After class, I met the chubby girl with weird glasses and braces. We introduced our self, her name is Han Thar and we became friends. I got another friend called Yamin. She is pretty and smart. Our friendship was a silence, for only we know what we feel and what we are. They always

College Essay- Write an essay to send to your desired college - Berkner High School, English 3 - Essay

523 words - 3 pages . Participating for the first time in a full-length research  experiment at that level, I felt more alive, more engaged, than I ever had before. Learning  the complex dynamics between electromagnetic induction and optics in an attempt to  solve one of the holy grails of physics, gravitational-waves, I could not have been more  pleased. Thus vindicated, my desire to further formalize my love of science brings me to .  Thanks to this experience, I know now

Statistics Study Guide Math 115 - Math 115 - Study Guide

3415 words - 14 pages questions on a quiz. Find the probability that there is at least one correct answer. 58) 19 59) A sample of 4 different calculators is randomly selected from a group containing 11 that are defective and 32 that have no defects. What is the probability that at least one of the calculators is defective? 59) Find the indicated probability. Express your answer as a simplified fraction unless otherwise noted. 60) The following table contains data from a study

The fights of war from writing JBBJ Speeches - Snyder/La Lit 2 - Essay

1497 words - 6 pages ? 53. What if “life” gave you a pop quiz?  In what area or subject would you get a failing grade? 54. Do you panic easily?   What is the one thing that can quickly work you into a panic? 55. Have you ever given yourself an attitude adjustment?  Expalin. 56. What instrument would you love to learn how to play? 57. Have you ever spoiled yourself?  What did you do, and was it a special occasion? 58. What is missing from today’s public school systems

Life Span Development Quiz #1 professor Berg - Suffolk CCC - Quiz #1

1638 words - 7 pages Lifespan Development Quiz #1 Review Questions: Multiple Choice: 1) What Freudian stage does the Oedipus complex come about

How the Bruh Moment changed History - English - Essay

1542 words - 7 pages 1 Exam Choice 2009 Physics Preliminary Examination. Marking Guidelines and model Answers. Part A Multiple Choice 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 A C D C B C A D A B B B A C D Part B 16 a. Marking Criteria Marks Sufficient apparatus sketched and labelled so that investigation could be performed properly 2 Some appropriate parts of the investigation sketched and/or labelled 1 e.g. (note that question only asks for the sketch of apparatus

Producing Robust Programs In Computer Science - Computing - Assignment

1852 words - 8 pages End of Unit Quiz – Unit 2.3 Producing robust programs 1. ai. Maintainability of code allows a team of Programmers to work effectively. One way of improving maintainability of code is to use comments. What is meant by using comments in code? aii. Explain using an example why you should use comments in code. bi. Another way of improving maintainability of code is to use indentation. What is meant by indentation? bii. Why should you use indentation

Community Health nursing in the communtiy - Nursing - essay

3487 words - 14 pages schedule of completion, etc. I learned after speaking with my mentor the first time that while you can technically take the courses in any order you'd like there is a "typical" way of doing things and in the end I went along with this. No need to make waves if this was a good way of completing what I needed to do. Most mentors will suggest that you take Health Assessment and Care of the Older Adult first along with possibly Community and Population

Literary Analysis - Hills like White Elephants - WR 303 - Literary Analysis

1555 words - 7 pages 1 Madison Evans Jake Sauvageau WR 303 Literary Analysis 8/30/18 Ernest Hemingway’s Hills like White Elephants The short story Hills like White Elephants by Ernest Hemingway is a story about a man and woman who are sitting at a bar at a small train station somewhere in Spain. They seem to be having a heated conversation about a mysterious “operation”. The author never explicitly says what the issue is between the man and woman, but it can be

An Analysis of Walter Freeman, Father of the Lobotomy - NKU HNR 151H - Essay

1433 words - 6 pages 1 Brandell Hannah Brandell Prof. Tamara O’Callaghan ENG151H-007 5 May 2017 Walter Freeman and the Invention of the Lobotomy In Steely Library’s digital archives, one of the postcards from the Gilliam family collection is entitled Western Kentucky Asylum for the Insane, Hopkinsville, KY. The postcard dates back to 1915 and portrays a beautiful building, complete with red bricks and white columns. Many of the insane asylums around this time were

Lost Treasure, A story about a psychopathic father - Amity college 11BB - Creative Story

1130 words - 5 pages would, after all, ‘then what would I tell them?’ I pulled out my small special marble box that held the souvenirs of my memories. I reached down and grasped a seashell from the distinctive beach. “I know what you can tell ‘’them…whoever asks” I whispered, as I brought the seashell to my ear, hearing the crashing of the waves. “Just tell them you danced on the sparkling sand, ran through the clear blue sea and played pirates.”

robotics revolution represent for human employment in New Zealand in the next 30 years - massey university - management

1357 words - 6 pages Rebecca Hastie 11256694 How much of a threat does the robotics revolution represent for human employment in New Zealand in the next 30 years? In order to understand the threats that robotics may pose to human employment in the future, it is important to examine the ways in which robots and computerization are already influencing different employment industries today, and how they have changed our labor practices in the past. If this information

A review of “Indigenous remain ‘asset rich, dirt poor’ 25 years after Mabo”. - ANU - literature review

1115 words - 5 pages Free A review of “Indigenous remain ‘asset rich, dirt poor’ 25 years after Mabo”. In the article “Indigenous remain ‘asset rich, dirt poor’ 25 years after Mabo”, Indigenous affairs editor, Fitzpatrick (2017) presents the socioeconomic situation of the Aboriginal people, using the views of the former prime minister’s advisor, Josephine Cashman. Miss Cashman pointed out that the promises made to the indigenous people, presented in the Mabo case, had not